Politieke visie

Ik ben een goede bruggenbouwer om groepen met elkaar te verbinden en ze op zaken aan te spreken die voor hun van gezamenlijk belang zijn.

 

Ik wil me sterk maken:

1. dat kinderen en jongeren uitgedaagd worden en de kans krijgen om de hoogste top van hun eigen kunnen te streven en bereiken (“The sky is the limit.”).

2. voor de ontwikkeling van vrouwen en homo’s, zodat ze alle kansen krijgen om zonder vooroordelen rustig te kunnen leven en werken. Voor vrouwen zorgen voor een goede verhouding tussen werk en zorgtaak, zodat zij als potentiële “workforce” kunnen meehelpen om het AOW probleem op te lossen.

3. voor armoedebestrijding in Nederland. Het lijkt dat Nederland een voortvarend land is. Maar er worden hele groepen mensen afgeschreven / opgegeven omdat ze onbemiddelbaar zouden zijn, of er wordt te weinig gedaan om ze toch een weg te helpen vinden (“Mensen verdienen beter.”) door hun talenten te ontdekken en zich verder te kunnen ontwikkelen.

4. voor integratie van alle groepen in de maatschappij. Niemand mag achterblijven of uitgesloten worden. Integratie betekent opgenomen worden in een groter geheel. Integratie betekent niet assimilatie aan de heersende normen en waarden. Als we onze gasten positief en warm ontvangen en alle kansen bieden om te participeren in ons leven en elkaar wederzijds leren kennen, dan zullen deze gasten zich in Nederland echt thuis voelen en zullen we veel meer bereiken dat angst voor deze groepen te creëren of door hun steeds negatief aan te vallen.

5. het milieu, omdat we maar één wereld hebben om op te leven. Als we onze wereld slecht verzorgen, dan krijgen onze kinderen straks de rekening voorgeschreven van de daden van onze ouders en van onszelf als ouders.

 

 

Het gaat om mensen

Zaken die voor mij belangrijk zijn:

‘YES WE CAN”

“TREASURES ARE PEOPLE WHO LOOK INTO MY EYES AND SEE MY HEART.”

 

Rick Detz