Leven in Nederland (1981 tot heden)

In 1981 ben ik naar Nederland gekomen om Psychologie te gaan studeren in Nijmegen, nadat ik afgestudeerd was als onderwijzeres op Curaçao.

Tijdens de studie had ik het voordeel dat we op de Nederlandse Antillen veel meer Engels kregen en hoorden, vergeleken met mijn Nederlandse studiegenoten. Het volgen van een Universitaire opleiding ging daardoor zonder al te veel problemen.

Ik heb mijn man, Stanley Portier, op de Universiteit van Nijmegen ontmoet. Hij is ook als onderwijspsycholoog afgestudeerd net als ik. Hij is een Indo (Indische-Nederlander). Mijn beide schoonouders komen uit Indonesië. Mijn schoonvader is een Indische-Nederlander met Franse “roots” en mijn schoonmoeder is een Indische-Nederlander met Duitse “roots”. We hebben twee prachtige kinderen (20 en 16 jaar), die het beste van zoveel werelden hebben meegekregen.

Voor ons huwelijk heb ik in Druten (Provincie Gelderland) en Stanley had in Veghel (Provincie Noord-Brabant) gewoond. Na ons huwelijk hebben we in Elst en Wijchen gewoond (Provincie Gelderland). Daarna zijn we verhuisd naar Sittard en Limbricht (Provincie Limburg) vanwege werk. Onze kinderen zijn allebei in Sittard geboren. In 1997 zijn we naar Gemonde, gemeente Sint-Michielsgestel (Provincie Noord-Brabant) verhuisd.

Onze kinderen voelden zich snel thuis in Gemonde. Het is een prachtig, warm en gezellig klein Brabants dorpje, weg van de drukte van de snelweg en de grote steden. Een heerlijke plek om tot rust te komen.

DE WAARHEID DRAAGT NIET DE NAAM VAN EEN OF ANDERE PARTIJ.

 

Voltaire