Politieke ervaring

Een klasgenoot van mijn dochter was aangereden door een auto, toen ze nog op de basisschool waren. Gelukkig had hij alleen een gebroken been, want het had ook een dodelijke afloop kunnen hebben. Als voorzitter van de MR (Medezeggenschapsraad) van de Lambertusschool in Gemonde ben ik mij gaan bemoeien met de lokale politiek om de weg langs de school minder gevaarlijk te maken voor onze kinderen in Gemonde. En toen is eigenlijk mijn politieke carriŤre begonnen.

 

Lijst Gemonde was erg actief in het dorp en vroeg mij al snel om bij de partij te komen, want dan zou ik meer kunnen doen voor de burgers van Gemonde. Binnen de kortste keren ben ik als niet-raadslid, lid van de commissie Burgerzaken geworden (maart 2003). Dit heb ik gedaan tot aan de gemeentelijke verkiezingen in maart 2006. Ik stond op de derde plaats op de verkiezingslijst, maar Lijst Gemonde kwam met 1 persoon in de gemeenteraad.

 

Ik was mij steeds meer aan het oriŽnteren hoe ik op landelijk of provinciaal niveau meer kon betekenen voor de zwakke groepen in de maatschappij. Ik had al zoveel zaken gezien die mis gingen, omdat mooi beleid vaak niet aansluit bij de praktijk van alle dag. Burgers waar veelal op eenzijdige wijze van alles van geŽist wordt, de steeds groter wordende armoede met alle problemen van dien in de maatschappij, kon ik niet meer vanuit de zijkant blijven aanzien. Ik zocht naar een plaats waar ik mijn stem kon laten horen en die het beste aansluit bij mijn persoonlijke visie.

 

Ik heb altijd veel bewondering voor Minister Roger van Boxtel (D66-er) van Grote steden en Integratiebeleid gehad.

Van april 2006 tot 2008 ben ik lid van D66 geweest. Ik heb meegedaan met de tweede kamer verkiezingen in 2006 en de provinciale staten verkiezingen in 2007 en stond op een niet verkiesbare plaats. Al met al heb ik hiermee veel ervaring opgedaan met campagne voeren en verkiezingen op gemeentelijk, landelijk en provinciaal nivo.

 

Sinds december 2009 ben ik teruggekeerd bij D66. Er is was een groep actieve D66-ers met grootse plannen in Sint-Michielsgestel, waardoor ik weer de politieke koorts te pakken heb. Ik deed mee voor de gemeentelijke verkiezingen van 2010 en stond op de 3e plaats. D66 heeft momenteel 2 zetels in de gemeenteraad en ik ben ook sinds die tijd steunfractielid.

 

Op 19 maart 2014 zijn er weer gemeentelijke verkiezingen en ik sta weer op de 3e plaats. Afhankelijk hoe men gaat stemmen dit jaar is de kans zeer groot dat in de gemeenteraad kom.

 

 

WAT HEB JE AAN MOOIE PLANNEN ALS GELD OF MIDDELEN ONTBREKEN OM ZE UIT TE VOEREN.